Bananenbomen

De Musa staat bekend als bananenboom of bananenplant. van oorsprong kot deze plant uit Zuidoost-Azië en Australië, maar vandaag de dag wordt de bananenplant op vele tropische plaatsen gekweekt voor zijn gele, eetbare vruchten. Er bestaan zo'n 300 soorten. Musa Basjoo is de meest winterharde banaan die er bestaat. De stam moet tijdens de winter wel ingepakt worden, volgend voorjaar verschijnen er dan nieuwe bladeren. De grote bladeren zijn gevoelig voor de wind en scheuren snel. Plaats hem daarom op een vochtige, goed gedraineerde beschutte plek in de zon.

Of jouw bananenplant ook bananen produceert? Dat hangt af van de soort en de ruimte die hij krijgt om te groeien. Ten vroegste na drie à vier jaar kan je bananenplant tot bloei komen en vruchten krijgen.

Een Musa kan maar éénmaal een tros bananen maken en sterft dan af. gelukkig staan er tegen dan al een heleboel jonge scheuten die de plek van de oorspronkelijke plant zullen innemen. 

Bananenbladeren

Opgelet: om onze bananenbomen te transporteren, zien wij ons genoodzaakt om de bladeren te verwijderen daar deze anders tijdens het transport beschadigd zouden geraken.  De foto's op de webshop geven een beeld van de bananenboom zoals hij in de serre staat. Volgend seizoen zal jouw bananenboom stralen zoals op de foto. Heb je dit liever niet, dan kan je hem zelf komen ophalen in de serre.